Comenzi la: 0799 299 431 \  contact@policarbonat.ro \  Orar: L-V: 9-16

Cum se realizeaza curatarea policarbonatului?

22/08/2022
Cum se realizeaza curatarea policarbonatului?
Policarbonatul este un material termoplastic puternic, fiabil, usor de transportat, usor de instalat si foarte rezistent. Cu toate acestea, pentru a intretine acest material si pentru a-i prelungi durata de viata este nevoie de o curatare corecta si regulata.

Principala cauza a deteriorarii inutile a placilor de policarbonat este reprezentata de utilizarea de produse si tehnici de curatare necorespunzatoare.Curatarea policarbonatului nu este un proces greu, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante astfel incat sa eviti deteriorarea materialului si sa-i oferi o intretinere corecta cu rezultate foarte bune. Iata cateva sfaturi:
 

Foloseste un detergent delicat si adecvat pentru curatarea policarbonatului


Pentru curatarea si ingrijirea corespunzatoare a placilor de policarbonat este recomandat sa folosesti un detergent delicat si care sa nu contina amoniac. Acesta din urma va deteriora policarbonatul si il va pata. Curata usor policarbonatul cu apa calda si cateva picaturi de detergent lichid, folsind o carpa moale, umeda, din mocrifibra. Evita utilizarea agentior de curatare chimici deoarece acestia vor deteriora materialul si nu vor dizolva particolele de praf sau nisip, iar pe masura ce acestea sunt mutate pe suprafata policarbonatului de carpa pe care o utilizezi, vor aparea zgarieturi.

Asemenea plexiglasului, policarbonatul se zgarie foarte usor, din acest motiv recomandam utilizarea unui detergent bland si antistatic, prevenind astfel acumularea de incarcare statica care va aduna praful.
 

Foloseste un material moale pentru a curata placile de policarbonat


Folosind un material uscat si dur pentru curatarea policarbonatului, nu vei face decat sa freci praful si nisipul de suprafata acestuia si sa-l zgarii. Astfel, utilizarea unei carpe moi, curate, din microfibra, va face ca orice particula de praf sa se prinda in acele microfibre si in final sa nu zgarie policarbonatul. Nu uita sa umezesti carpa si sa o clatesti frecvent.
 

Curata policarbonatul in mod regulat


In functie de aplicatie, iti recomandam o curatare periodica a policarbonatului. Ideal ar fi necesare 1-2 curatari pe an. 


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙