Comenzi la: 0799 299 431 \  contact@policarbonat.ro \  Orar: L-V: 9-16

Ce este policarbonatul si care sunt domeniile de aplicare?

21/06/2022
Ce este policarbonatul si care sunt domeniile de aplicare?
Policarbonatul este un polimer termoplastic, dur care prezinta proprietati mecanice si fizice excelente. Placile din policarbonat sunt extrem de usoare, rigide si cu o foarte mare rezistenta la impact. Mai mult decat atat, policarbonatul prezinta calitati excelente in ceea ce priveste izolarea termica si transmisia luminii. In plus, pentru a preveni o imbatranire prematura a materialului cauzata de razele ultraviolete provenite de la soare, placile de policarbonat sunt protejate impotriva radiatiilor UV prin procedee de absorbtie a acestora, in straturi.

Avand in vedere toate acestea proprietati unice, placile de policarbonat sunt des folosite in locul altor materiale precum acrilul sau sticla. Comparativ cu acestea, policarbonatul este mult mai rezistent, iar din acest motiv este utilizat in realizarea de cladiri industriale, comerciale sau pentru diferite proiecte precum sere, solarii, copertine, acoperisuri transparente, parapeti, pereti despartitori si multe altele.
 

Tipuri de policarbonat si aplicatii


Fiind un material extrem de versatil, in functie de tipul acestuia, este recomandat pentru o gama variata de aplicatii:  

Policarbonat Celular – se diferentiaza printr-o izolare termica buna, rezistenta mecanica ridicata, transfer optim de lumina, rezistenta superioara la foc si o usoara utilizare. Datorita acestor proprietati, policarbonatul celular este folosit adesea in constructii industriale (acoperisuri, copertine), constructii urbane (cabine, pereti despartitori, acoperisuri pentru pasajele pietonale), constructii sportive (acoperisuri pentru stadioane, deschideri luminoase cu rezistenta la impact), mobilier urban (statii de autobuz) sau agricultura (acoperisuri pentru sere). In mediul casnic, placile de policarbonat celular se pot folosi cu incredere pentru copertine, garduri, tavane false, verande, pereti despartitori in interior si multe altele.

Policarbonat Compact – Avand un aspect asemanator cu sticla, este des folosit in locul acesteia. Acest tip de policarbonat are o structura compacta, plina, rezistenta la impact, protejata impotriva radiatiilor UV si care ofera o izolare fonica foarte buna. Placile de policarbonat compact pot fi folosite pentru inlocuirea geamurilor, in industria publicitara, chimica sau mecanica cat si pentr diferite amenajari interioare. Fiind usor de manevrat si prelucrat, in domeniul casnic pot fi utilizate cu succes pentru proiecte precum: verande, terase sau pentru suprafete vitrate in gospodarie.

Policarbonat Cutat - este un produs transparent, cu o suprafata cutata, satinat, disponibil in diferite forme si grosimi, cu o structura usoara si usor de manevrat. Spre deosebire de policarbonatul celular sau compact, acest tip de policarbonat are o rigiditate mult mai ridicata si nu necesita o structura de montaj foarte masiva. In plus, policarbonatul cutat este caracterizat si de o rezistenta foarte buna la conditiile meteo extreme ( vant, ploaie, zapada, grindina, etc). Avand in vederea toate acestea, policarbonatul cutat este utilizat cu precadere pentru realizarea acoperisurilor.

Policarbonatul este un material versatil, deopotriva rezistent si cu un aspect modern si sofisticat, astfel poate fi folosit cu usurinta in mediul casnic si pentru diferite proiecte de bricolaj. Iti prezentam mai jos cateva idei de intrebuintare a acestui material in mediul rezidential:
  • Sere
  • Solar pentru legume
  • Acoperisuri pentru: terasa, foisor, veranda inchisa, piscina etc
  • Pereti pentru inchiderea terasei sau a balconului
  • Gard, porti
  • Copertine
  • Usi glisante
  • Pereti despartitori
  • Paravane
  • Polite si multe altele.


Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙